shiatsu

Bij voorkomen en herstel van burn-out

Stress en Burn-out
Burn-out is het eindstadium van een proces en geen ziekte. Het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. Burn-out wordt voorafgegaan door een lange periode (soms jaren) van overbelasting, door frustraties en stress. Bij een burn-out is het vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Helder en systematisch denken en het verwerken van emoties zijn moeilijk. In veel gevallen is de rek eruit, alsof er iets is geknapt.

Mensen met aanleg voor een burn-out hebben vaak de neiging om in tijden van stress juist door te gaan en stellen weinig grenzen. Een burn-out is niet, zoals veel mensen denken, werk gerelateerd maar het is een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. Perfectionisten, mensen die hun werk heel goed willen doen, die hard werken en plichtsgetrouw zijn, hebben bijvoorbeeld een grotere kans om in deze situatie van chronische overbelasting terecht te komen.

Het gevolg van chronische overbelasting is dat men steeds meer moeite heeft goed te functioneren. Om je functioneren op peil te houden moet je steeds harder werken met veel stress tot gevolg. Hierdoor neemt de belasting geleidelijk toe en ontstaat er een neerwaartse spiraal. Zo kun je in een vicieuze cirkel belanden.

Weinig energie en vermoeidheid
Het belangrijkste verschijnsel is vermoeidheid. Mensen met burnout verschijnselen leven van weekend naar weekend. Hebben moeite met inslapen, omdat ze nog bezig zijn met zaken die gebeurd zijn of die nog moeten gebeuren. Een tweede verschijnsel is dat mensen met burnout verschijnselen een negatieve en cynische houding vertonen, terwijl zij daarvoor juist geprezen werden vanwege hun grote inzet. Een derde verschijnsel is het ontstaan van een negatief zelfbeeld, het gevoel van steeds slechter te functioneren.

Een (dreigende) burn-out kun je herkennen aan een combinatie van de volgende symptomen:

  • Constante vermoeidheid en stemmingswisselingen
  • Veel stress ervaren
  • Overal als een berg tegenop kijken en alles te veel vinden
  • Regelmatige griepjes en vreemde lichamelijke klachten
  • Concentratieproblemen
  • Interesses verliezen
  • Angst en paniekaanvallen
  • Niet meer kunnen genieten van het leven

Wil jij een Burn-out voorkomen of juist herstellen? Of kamp je met andere klachten of problemen, zoals slecht slapen, stress, somberheid of pijn klachten.

Connect with your body, trust your inner feelings

Je lijf is een bron van wijsheid, waar wij soms niet zo vertrouwd mee zijn.

Tijdens één van mijn vele reizen als fotograaf, ben ik in contact gekomen met de werking van Shiatsu. Voor mij bleek dit de manier om uit mijn hoofd te komen en mijn lijf meer te voelen. Ik ben zo onder de indruk geraakt van zowel de eenvoud als de complexiteit van Shiatsu, dat ik hier in Nederland de HBO opleiding tot Shiatsu therapeut heb afgerond. Hierin ben ik nooit uitgeleerd en blijf daarom de nodige training en verdieping volgen.

Shiatsu bracht mij een krachtigere manier van in het leven staan. Ik ervaar meer comfort in alle aspecten van mijn leven, en dit zie ik terug bij de cliënten die ik behandel. Door Shiatsu neem je het heft meer in eigen hand om op zelfonderzoek uit te gaan. Elke vraag op het gebied van body & mind kan ondersteund worden door Shiatsu therapie, ook als je niet duidelijk voor je ziet waar je precies zou kunnen beginnen.

Ik coach je graag op dit pad naar ontspanning!

Met veel plezier deel ik mijn kennis en kunde al een aantal jaar met cliënten, en sinds 2019 ook vanuit De Nieuwe Lente.



De praktijk is aangesloten bij de Shiatsu Vereniging Nederland. Daarnaast ben ik aangesloten bij de RBCZ. De GAT fungeert als geschillencommissie in geval van klachten.

AGB code zorgverlener 90107004
AGB Praktijkcode 90066225
RBCZ licentienummer 509820R


Image

... and Breathe

Tarieven

--- Intake + behandeling 90 min. - €89,- Vervolgbehandeling 60 min. - €74,- --- Een Shiatsu behandeling wordt grotendeels vergoed door alle grote verzekeraars.

meer informatie vergoeding
 

. . .

Ben je aan het herstellen van Burn-out? Wil je weer beter slapen? Minder stress? Weer in contact komen met je lijf? Uit het hoofd en gaan voelen? Minder pijn en betere bewegelijkheid? . Met als doel meer comfort in je dagelijks leven. . Ik coach je graag op dit pad naar ontspanning.

Ja, dat wil ik
Wat een fijne behandeling, ik was zo ontspannen daarna. En het belangrijkste is natuurlijk dat ik van mijn pijnklachten af ben.
Pepijn neemt de tijd om te luisteren naar wat er speelt. Hij neemt het geheel in acht, niet slechts een onderdeel. Hij denkt mee over wat ingezet kan worden om tot duurzaam fysiek herstel te komen.
Pepijn beschikt over een fijngevoeligheid die ik persoonlijk erg waardeer. Hij tast respectvol af wat er gebeurt tijdens een behandeling. Tijdens een behandeling is er sprake van een gelijkwaardigheid. Ik kan vrij snel tot een diepe ontspanning komen.
Heel sympathiek, professioneel en vakkundig. Prachtige, rustgevende ruimte, aandacht voor detail. Van harte aanbevolen.
Ontspannen, prettige behandeling. Goed aangepast aan situatie/gevoel client. Na behandeling moe, maar met een duidelijk beter algeheel gevoel!
Het eerste bezoek was direct een eyeopener! Ik zat zo in mijn hoofd dat mijn lichaam mij de waarheid moest laten inzien. Tevens heb ik ook Pepijns deskundigheid als coach mogen ervaren. Ik kan verder met de thema's die zijn besproken. Dank hiervoor!
Het wordt uitgelegd als acupunctuur zonder naalden, maar dit voelt veel warmer en kom daarbij dieper in mijn gevoel. Een fijne ervaring, voor herhaling vatbaar.
Excellent massage technique and very perceptive professional delivery - great as alternative method to help address diffuse symptoms and pick up on important body signals! Amazing way to regain balance and vitality for long term...
Mooie schone rustgevende ruimte, Pepijn straalt rust uit, zonder dat het "zweverig" wordt! Neemt de tijd, goede tekst en uitleg, prettige Shiatsu massage.
Tweede bezoek en weer een fijne behandeling op maat, goed advies en fijn gesprek, ruim tijd om de probleem plekken aan te pakken. Zeker aan te raden!
Perfecte ontspannende massage die nog dagenlang energiek doorwerkt.
Heerlijk ontspannen en wederom van mijn klachten af geholpen. Dank je Pepijn!
Super goede massage weer gehad. Het helpt mij om weer in contact te komen met hoe mijn lichaam voelt van binnen.
Uitgebreide intake en een fijne ontspannende massage gehad, waarbij Pepijn ook aandacht had voor de zaken die spanning opleverden. Heerlijk!
Pepijn heeft me goed geholpen bij m'n klachten, gelukkig nog net voor mn vakantie.